Imamo 116 gostiju i nema članova online

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 729
Subota, 12 Ožujak 2016 08:28

Dragan Nikolic - Glumac, frajer i posljednji beogradski boem

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Jučer je u Beogradu u 73. godini života nakon duge bolesti preminuo najveći glumački frajer cijele regije. Dragan Nikolić je uvijek bio i ostao jedan od najvećih srpskih glumaca ali i jedan od posljednjih istinskih beogradskih boema.

 

Rođen je 1943. godine u Beogradu u kojem je i završio kazališnu akademiju, a gdje je bio i najmlađi student sa samo 17 godina. Njegova prva uloga bila je u filmu \"Pravo stanje stvari\", ali je široj javnosti postao poznat po glavnoj ulozi u filmu \"Kad budem mrtav i beo\" iz 1967. godine. Godinu dana kasnije već je nagrađen na festivalu u Puli za ulogu u filmu \"Tri sata ljubavi\".

Glumio je u brojnim serijama i filmovima i bio je miljenik žena diljem bivše države. Najviše ćemo ga pamtiti po ulozi Prleta iz serije \"Otpisani\", redatelja Aleksandra Đorđevića. Od velikog broja filmova i serija u kojima je bio glavni glumac navesti ćemo samo neke: \"Bube u glavi\", \"Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji\", \"Mlad i zdrav kao ruža\", \"Kičma\", \"Nacionalna klasa\", \"Ko to tamo peva\", \"Banović Strahinja\", \"Sezona mira u Parizu\", \"Nešto između\", \"Balkan ekspres\", \"Obećana zemlja\", \"Poslednji krug u Monci\".

Dragan Nikolić je bio u sretnom braku s glumicom Milenom Dravić, a zajedno su vodili i autorsku emisiju \"Obraz uz Obraz\".

Iako je Dragan Nikolić bio teško bolestan i hospitaliziran duže vrijeme, vijest o njegovom odlasku je sa velikom tugom primljena u krugu njegovih kolega glumaca, kazališnih djelatnika i obožavatelja diljem regije.

Pogledajte kratku biografiju Dragana Nikolića.

Pročitano 22856 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 12 Ožujak 2016 09:07

Srodni sadržaj (po oznakama)

Video sadržaj

Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec