Imamo 133 gostiju i nema članova online

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 729
Petak, 25 Ožujak 2016 07:44

KOSAC - hrvatsko-slovenski film

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Hrvatsko-slovenski film Kosac je nastao po scenariju Jelene Paljan i Zvonimira Jurića, ima elemente trilera, a kako se ističe u najavi filma, dojmljive uloge ostvarili su Ivo Gregurević, Mirjana Karanović, Igor Kovač, Nikola Ristanovski, Lana Barić i Zlatko Burić Kićo.

Struktura filma je mozaična – predstavlja tri priče koje se događaju u jednoj noći i međusobno su povezane postupno gradeći realističnu sliku života radnika Ive u poljoprivrednom kombinatu te čitavoga kraja koji je, navodi se, kao i Ivo, zbog rata ostao zaustavljen i zaboravljen.

 

Isprva se čini da je to priča o sredovječnoj ženi (Mirjana Karanović) koja je usred noći ostala bez benzina u slavonskoj zabiti, pa joj pomaže tip koga je jedino zatekla pokraj ceste, kosac ( Ivo Gregurević) kojemu ne smeta mrak da obavlja svoj posao.

Kad je on traktorom doveze do benzinske pumpe, mladić koji tamo radi (Igor Kovač) upozori ženu da je kosac odsjedio 20 godina u zatvoru zbog silovanja (mora da je bilo jako okrutno kad su mu odrapili takvu kaznu). Usprkos tome, ona se pristaje s njim vratiti traktorom do svoga automobila. Fabula se usmjerava na mladića, čiji brat u lokalnom kafiću proslavlja objavu trudnoće svoje cure, a zatim se opet vraća koscu i njegovoj suputnici.

Pročitano 23972 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 26 Ožujak 2016 07:41

Video sadržaj

GVM radio Zdeno Klimeš
Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec