Imamo 34 gostiju i 5 članova online

Utorak, 15 Ožujak 2016 22:15

HELICOBACTER PYLORI i ČIR NA ŽELUCU - prirodni lijekovi

Napisao
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

HELYCOBACTER i ČIR NA DVANAESTERCU I ŽELUCU

Helycobacter pylori je spiralna bakterija koja najčešće obitava sluznicu želuca, međutim otkrivena je i na ranicama, na sluznici usne šupljine, u zubnim naslagama, slini i u stolici. Jedina je bakterija koja može preživjeti u nepogodnoj kiseloj sredini u želucu. Infekcija bakterijom počinje njenim ulaskom u probavni sustav. Ukoliko se ne pristupi liječenju ova bakterije može uzrokovati  dugotrajnu akutnu upalu želuca (gastritis), ulkus (čir) na dvanaestercu i želucu, pa čak i rak želuca.

 

Do infekcija tom bakterijom najčešće  dolazi u djetinjstvu, ali se simptomi javljaju uglavnom u odrasloj dobi. Jedini nosilac te bakterije je čovjek. Način prijenosa bakterije još nije potpuno istražen, no sve dosadašnje spoznaje govore u prilog tom da se bakterija prenosi izravno od zaražene osobe na zdravu:

  • gastro-oralnim (želudac-usta) putem preko povraćenog sadržaja te nedovoljno sterilnim endoskopskim instrumentima tijekom endoskopije,
  • oralno-oralnim (usta-usta ) putem preko sline i ranica u sluznici usne šupljine i
  • fekalno-oralnim (stolica-usta) putem iz stolice zaražene osobe prljavim rukama.

Najčešći simptom infekcije je nagrizajuća bol u trbuhu, u području žličice odmah ispod rebara. Bol se pogoršava kada je želudac prazan, a smanjuje na pun želudac, nakon konzumiranja mlijeka ili antacida-lijekova koji neutraliziraju želučanu kiselinu. Ostali simptomi su gubitak težine, gubitak apetita, nadutost, podrigivanje, mučnina, povraćanje i žgaravica.

Posebno je opasna kombinacija infekcije bakterijom s pušenjem, prekomjernim konzumiranjem alkohola, nezdrave pržene hrane i nekih lijekova poput acetilsalicilne kiseline, nesteroidnih antireumatika, hormonalnih lijekova i antibiotika jer dolazi do kontinuiranog oštećivanja i  razaranja (erozija) sluznice želuca.

Prilikom uzimanja lijekova (antibiotika) za suzbijanje ove bakterije korisnicima se često pojavljuju razne štetne nuspojave zbog njihove jakosti, temeljem čega se ne preporučava daljnje konzumiranje tih lijekova. Ukoliko nešto takvo primijetite odmah se obratite liječniku kako bi promijenio lijek / terapiju.

Najbolji su lijekovi izrađeni na prirodnoj biljnoj bazi. Vrlo uspješnim u liječenju helico  bakterije pokazala se biljka čuvarkuća (sempervivum tectorum).

Lijek protiv helico bakterije:  

 -          300 listića biljke čuvarkuće;

-          2 žlice meda

PRIPREMA: Samljeti listiće u stroju za meso ili sitno sijeckati multipraktikom. U dobivenu masu dodajte dvije žlice meda radi boljeg okusa. Čuvate u hladnjaku. Uzimate ujutro jednu žlicu natašte. Koristite tri ture zaredom i poslije 6 mjeseci odete na liječnički pregled.  

Lijek protiv čira na želucu:

 -          100 listova trputca (lat. Plantago, poznato i po nazivu bokvica, koncula, žilovlak, konjska rebra);

-          1 tegla meda

PRIPREMA: Nasjeckate listove trputca i pomiješate s medom. Ostavite da odstoji 15 dana i zatim možete početi s korištenjem. Uzimate po žlicu dnevno na prazan želudac.

Pročitano 27977 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Ožujak 2016 06:50
Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec