Imamo 194 gostiju i 8 članova online

Utorak, 26 Siječanj 2016 11:13

KAKO SE TIJELO MIJENJA AKO PRESTANETE JESTI MESO

Napisao
Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

Možda je to dio vaše odluke, možda uputa liječnika, a možda tek želite impresionirati nekoga.

No iz kojeg god razloga da ste se odlučili smanjiti meso ( ili potpuno prebaciti na vegetarijansku prehranu), tijelo će vam se početi mijenjati. 

 

Smršavjet ćete

Ispitanici koji su izbacili meso iz prehrane smršavjeli se u u prosjeku 5 kg, pokazalo je  istraživanje. Pritom nisu mijenjali način vježbanja,  niti brojali kalorije.

Promijenit će vam se crijevna mikroflora

Vegani imaju više vrsta crijevnih bakterija koje se bore protiv upala, no ipak, veća je razlika između koncentracije crijevne mikroflore kod vegetarijanaca i svejeda, pokazalo je istraživanje.

Možete izgubiti važne hranjive tvari

Iz biljne prehrane prilično je teško dobiti dovoljno željeza, vitamina D te vitamina B12. Također. Nedostajat će i proteina. Mahunarke, orašasti plodovi dobar su izvor bjelančevina i zdravih masti, jedete li namirnice bogate željezom ( poput špinata) svakako ih kombinirajte s vitaminom C ( npr, špinat-salatu začinite limunovim sokom) a jaja su dobar izvor vitamina D. No u svakom slučaju, prebacujete li se na vegetarijansku prehranu, svakako se posavjetujte s nutricionistom ili liječnikom.

Meso izaziva karcinom?

Svjetska zdravstvena organzacija šokirala je sve mesojede. Svrstala je slaninu, kobasice, i ostalo prerađeno meso u kancerogene prerađevine koje izazivaju rak debelog crijeva.

Kako kažu, meso izaziva rak, što obrađenije , to gore.

Smanjiti ćete rizik od srčanih bolesti

Pretjerani unosa masnoća ( koje često prati pretjerivanje u mesu) ,   Karnitin je spoj iz crvenog mesa koji potiče reakcije koje pospješuju nastanak krvožilnih bolesti.

Pročitano 24582 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 10 Veljača 2016 23:55
Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec