Imamo 83 gostiju i jedan član online

Četvrtak, 23 Studeni 2017 09:04

M.O.R.T. - OLOVNI VOJNICI, predstavljanje novog singla s aktualnog albuma "Tužna kocka"

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Sinjski band M.O.R.T. predstavio je novi singl i spot “Olovni vojnici” s aktualnog albuma “Tužna kocka”. Pjesma je inspirirana kritičkim osvrtom umjetnice Sanje Jonjić na predstavu „Olovni Vojnici“ Fraktal Falus Teatra, nastalu kao koprodukcija Slovenskog Mladinskog Gledališča i Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, sada već davne 1998.

Tematika pjesme je ponovno aktualna zbog ekonomskog i moralnog raspadanja života na ovim prostorima. Usred takve krize i vještačkog bombadiranja strahom, ratom i kaosom kako bi se zamaskiralo i odvratilo pozornost od pravih uzroka krize nudi se samo upiranje prstom u druge i drugačije i time nužno upada u fašizam. Upravo iz tih razloga je nužno kao ljudsko biće reagirati na atmosferu straha koja se stvara.

 “Sama pjesma je nastala sasvim slučajno. Snimali smo demo “Tužne Kocke” i vrtili neki riff kod Marke Perčića – Sule u studiu ¾ u prostoru Kocke kada je John slučajno na polici našao papir na kojem je bila recenzija predstave, onako čisto da ubacimo neki tekst dok ne smislimo svoj. To smo snimili i kad smo preslušali vidjesmo da je dobro, malo smo dotjerali tekst i složili se s porukom”, poručuju iz benda.

Pročitano 5376 puta

Video sadržaj

GVM radio Zdeno Klimeš
Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec