Imamo 41 gostiju i nema članova online

Četvrtak, 23 Studeni 2017 09:23

TEŠKA INDUSTRIJA & GORAN KARAN - NIKOLA TESLA, stara pjesma o poznatom znanstveniku dobila moderni glazbeni izričaj

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U suradnji sa Goranom Karan, Teška industrija snimila je novi singl „Nikola Tesla“. Zapravo riječ je o pjesmi benda iz 1976. godine koja je objavljena na njihovom drugom studijskom albumu „Teška industrija“ (Jugoton 1976.). Povodom multimedijske izložbe u čast Nikole Tesle koja će u Zagrebu biti otvorena 25. studenog 2017., ali i specijala Večernjeg lista objavljenog 17. studenog, Teška industrija snimila je staru pjesmu u novom aranžmanu Vedada Hadžiavdića, a pjesmu je otpjevao neponovljivi Goran Karan. Pjesma "Nikola Tesla" tako je dobila i svoju englesku inačicu za koju je tekst preveo sam Karan.

"Bio sam počašćen što sudjelujem u ovom projektu s obzirom na Teslinu važnost. Toliko je malo glazbenog traga o Tesli, opjevaniji su neki politički likovi, a za njim je ostala ostavština s kojom se ne može mjeriti ništa drugo i malo tko se po postignućima i doprinosu čovječanstvu može mjeriti s njim", poručuje Karan.

Video spot snimljen je u Tehničkom muzeju "Nikola Tesla" u Zagrebu.  Glavnu ulogu ima znatiželjan dječak (unuk basiste Andre) koji, zalutavši u muzej, otkriva Teslu i njegove izume.  

Pročitano 5681 puta

Video sadržaj

GVM radio Zdeno Klimeš
Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec