Imamo 55 gostiju i 4 člana online


Petak, 12 Studeni 2021 20:24

IXES - NISAM TVOJA BEJBE, uspješan spoj funka, popa i drugih žanrova

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 

Zagrebačko-nezagrebački bend Ixes koji uspješno spaja funk, pop i druge žanrove isto tako uspješno zaplovio je radijskim eterom i to nakon višegodišnje diskografske stanke koja je okončanja 2020. godine.

Tradiciju nastavljaju i s novim singlom “Nisam tvoja bejbe” koji će razbiti depresivne dane, sve češće prisutne zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa. Kao i na prethodnim singlovima “Slutim da je kraj” iz prošle i “Ponekad te sanjam” iz ove godine, glazbu i tekst na novoj pjesmi radio je Šibenčanin Ante Ivas, a aranžman Davor Pihir.

Na hrvatskoj glazbenoj sceni prisutan je zapravo jako mali broj bendova koji njeguju istinski funky zvuk, a Ixes se naslanjaju prije svega na ostavštinu The Bastardza, a potom i drugih bendova takvog tipa koji su djelovali u devedesetima i početkom novog milenija. Da je riječ o bendu koji pronalazi svoj put do publike govori i njihovo glazbeno iskustvo te nastupi na raznim festivalima prije nego što su se odlučili diskografski nakratko odmoriti. Suradnja s Croatia Recordsom dala im je vjetar u leđa prema osvajanju publike, a pjesma “Nisam tvoja bejbe” još je jedan produkt novog kreativnog razdoblja Ixesa.

 

Pročitano 84 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 12 Studeni 2021 20:28

Video sadržaj

GVM radio Zdeno
Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec