Imamo 1881 gostiju i 2 člana online

Ponedjeljak, 16 Siječanj 2017 20:32

JIMI & THE GARAGE BAND - UTIŠALA SI VRIJEME, novi singl s albuma Kamera za snove

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Solo projekt splitskog gitarista pod imenom Jimi & The Garage band s posljednjeg je indie pop izdanja albuma pod nazivom„Kamera za snove” izdvojio novi singl „Utišala si vrijeme“ koji je dobio i svoju video verziju!

Pjesma je nastala u suradnji sa splitskom fotografkinjom Jagodom Mihanović koja je zaslužna za vizualni identitet albuma i tekst koji je nastao u posebnom periodu njena života.

….„Pjesma je nastala u vrijeme intezivnog dopisivanja sa meni dragim muškarcem, udaljenim kilometrima…Nekad je to bilo pismo, nekad pjesma, ovisno o raspoloženju…On ima problem sa spavanjem. Muče ga nesanica i ružni snovi. Zaspe u ranim večernjim satima i onda je skoro cijelu noć budan. Uspavljujem ga bajkama i dok on spava, ja "stražarim", igram se čarobnice koja mu snove smiruje bojama, uljepšavam ih i ovećavam neke lijepe dane u budućnosti. Kad ja zaspim, mijenjamo uloge: on pije prvu kavu uz moje riječi i stihove i bdije nad mojim snom.“(Jagoda Mihanović)

Saša Jimi Kesić započeo je karijeru sredinom osamdesetih godina kao osnivač splitske grupe Tužne uši. Svirali su po svim značajnijim mjestima pokojne države, a najveći uspjeh doživjeli su 1987. godine kao finalisti festivala “Omladina” u Subotici. Ubrzo po raspadu banda, Jimi je pokušao nastaviti sa Stigmatom tamo gdje su “Tužne uši” stale, ali ta priča zbog različitosti karaktera nije dugo potrajala. Razne životne i emocionalne nevere su na neko vreme nasukale Jimija na hridi muzičke apstinencije pa je prije godinu dana odlučio započeti sa samostalnim autorskim radom.

 

 

 

Pročitano 13491 puta

Video sadržaj

GVM radio Zdeno Klimeš
Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec