Imamo 109 gostiju i jedan član online

Četvrtak, 30 Ožujak 2017 10:18

BRAIN HOLIDAYS - KOČI ME SISTEM, objavljen novi album System error

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Zagrebački roots/reggae sastav Brain Holidays objavio je treći album ”System Error”, trenutno u digitalnom obliku dok se CD očekuje oko 20. travnja. Njihovo bazično polazište je uvijek sistem koji, dakako, ne valja. Njihova perspektiva ide s dna, s margina. Umornih ruku i s nogama u okovima, Brain Holidays pjevaju o kreditima, medijima, politici, a usput dakako pozivaju na otpor. “Koči me sistem”, “Loše vijesti” i “Overliving”, kojima su otvorili novi album, upravo su ogledni primjeri tipičnog angažiranog pristupa muzici.

Reggae dakako, pa tako ni Brain Holidays, ne može izbjeći i optimističnu notu koja se neminovno proteže između, što se “System Errora tiče, doziranih aranžmana i neizostavnog plesnog ritma. Razmišljanja o trganju okova i maštanoj slobodi su melankolična i nenametljiva. Muzika se nudi kao rješenje, kao neopipljivi element kontra beznađu, kao recept za normalnost i spasonosno utapanje u ravnodušnost. “Sreća”, “U oblacima” i”#Proljeće”.

Iz takve blažene ravnodušnosti, koja je prevladala na polovici albuma, trgnu nas “Pleme” i “Tik tak”, dvije završne pjesme u kojima su Brain Holidays malo iskočili iz vlastitih, dobro podmazanih tračnica. U “Plemenu” Baby Dooks propituje status ljubavne veze, eksplicitnošću i ubrzanom bas-pedalom netipičnom za Holidayse, dok nam “Tik tak” nudi dub završnicu.

Album je još prošle godine najavljen singlom ”Pleme na kojem gostuje Baby Dooks, dok su dan prije izlaska albuma objavili singl ”#proljeće”.

U predstojećem razdoblju planiraju nekoliko koncerata:

31. 3. Metalac, Čakovec (Seasplash promo party).

1. 4. Gala Hala, Ljubljana,

4. 5. Vintage Industrial Bar, Zagreb,

14. – 17. 7. Backyard Festival, Donji Miholjac,

 20. – 23. 7. Seasplash festival, Pula.

Brain Holidays je osnovan 2000. godine i ova devetočlana ekipa izdala je dva hvaljena studijska albuma, ”Stereo Roots” (2006.) i ”Save Peace Babylon Delete” (2013.), a na njima, kao i novom ”System Error”, teme variraju od ljubavnih pa sve do egzistencijalnih problema, ali uz muziku koja se, ipak, temelji na pozitivnim vibracijama.

Poslušajte pjesmu Koči me sistem s albuma System error…. enjoy

 

Pročitano 11312 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 30 Ožujak 2017 10:28

Video sadržaj

GVM radio Zdeno Klimeš
Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec