Imamo 47 gostiju i 7 članova online


Srijeda, 19 Kolovoz 2020 17:27

TATE ROMANOVA - U BOJAMA, jedan od predvodnika nove generacije urbanih sastava donosi novi singl i spot

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 

Splitski bend Tate Romanova predstavlja novu pjesmu i spot U bojama, šesti singl kojim najavljuju i debitantski album koji uskoro izlazi za izdavačku kuću Croatia Records.

 

Ovom pjesmom, koju autorski potpisuju Ante Jerončić i Šime Barbarić, a produkcijski Ivan Božanić iz studija Dan, mrak, bend još jednom podiže ljestvicu u kvaliteti i promiče se u bend koji bi lako mogao biti jedan od predvodnika potpuno nove generacije urbanih sastava u Hrvatskoj.

 

Potvrdio je to već prvim slušanjem i glazbeni portal Music Box koji piše:

 

“U fokusu spota je pjevačica Sara Andrić čiji vokal, mora se priznati, jako lijepo pliva i u nježnim linijama, ali i u onim snažnim gdje raspon odlazi u širinu. Tu su i klavijature Zdeslava Klarića koji se svojim, na prvu ruku jednostavnim tonovima, ali u konačnici interpretiranim na jedan specifičan način, također posebno ističe. Pjesma od početka do kraja predstavlja nam se u sve snažnijem aranžmanu gdje se u konačnici svi ovi sjajni elementi stapaju i uz back vokale čine pravu simfoniju zvuka.”

 

Videospot koji je sniman u predivnom ambijentu sjeverne strane otoka Hvara režirao je i montirao Milan Latković iz Kreativne agencije. Spot je premijerno prikazan na CMC televiziji.

 

Bend se okupio u ljeto prošle godine i krenuo je s radom na prvim pjesmama. Početkom lipnja 2019. objavili su prvi singl Prebrzo, a priču nastavili s pjesmama Osim kad ne i Iz razloga. Na proljeće su singlovima Na radiju i Na rubu maha predstavili žešću sferu svog zvuka, a spomenute pjesme također su popratili spotovima. Trenutno su na svojoj prvoj regionalnoj turneji, a njihov album izlazi početkom jeseni.

 

Frontwoman benda je mlada Sara Andrić, finalistica showa RTL Zvijezde i jedna od talentiranijih ženskih vokalistica nove generacije. Uz nju bend čine Ante Jerončić na gitari, Lana Beović na bas gitari, Zdeslav Klarić (Pips, Chips & Videoclips, Sara Renar) na klavijaturama i Ivana Županović na bubnjevima. A upravo ovaj sastav, kako potvrđuje publika na prvim održanim koncertima, svijetla je budućnost hrvatske glazbene scene.

 

 

 

Pročitano 831 puta

Video sadržaj

GVM radio Zdeno Klimeš
Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec