Imamo 138 gostiju i 5 članova online


Četvrtak, 24 Rujan 2020 19:49

MERITAS - TAJ DAN, Anita i Meri predstavile svoj najnoviji "zapis jednog trenutka"

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nakon koncerta ovoga ljeta na jednoj od naših najljepših pozornica, šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, Meritas nas uvode u jesen novom pjesmom "Taj dan". Iako još ne kalendarski, jesen se prišuljala svojim hladnim jutrima, prošaranim sunčanim zrakama, natkrivenih oblaka. Tako su se i Anita i Meri odavno svojom glazbom ušuljale među nas, otkrivajući najbolje od sebe, pa je stigao i taj dan kako bi nam predstavile svoj najnoviji zapis jednog trenutka, kako one to vole reći.

„Pjesma je nastala prije otprilike četiri godine, strpljivo čekajući svoj red i vrijeme. Sve radimo intuitivno. Stvar je trenutka kad se radi o samim pjesmama i njihovom osamostaljenju u smislu prvog predstavljanja. Upravo je snimljen i video, koji je u procesu montaže. Mare je pjesmu prisvojila na svoj jedinstven i osebujan način i imala slobodne ruke kroz svoju katarzu osmisliti uprizorenje u slikama. Zapravo jako volimo kad pjesme postaju nečije, kad se otisnu i zarobe još nekoga, kao što to učine s nama dok nastaju.“ - kazale su nam Anita i Meri. 

Publika već itekako zna prepoznati i uživati u Anitinoj karakterističnoj interpretaciji koja je u ovoj pjesmi postavila još jedan izazov i uspjela se nametnuti gotovo kabaretskim pristupom koji se u svojoj dramatici stapa s mrvom arhaičnog, a koje se ponajbolje čuje unutar same zadane melodijske linije i uopće skladbe kao takve. 

Anita i Meri su ovom pjesmom možda nesvjesno zanosno okupile sve strastvene i bolne, pune osobnih rolokostera, sve one kojima tijelo neće moći mirovati uz zvukovlje ove skladbe, već će se prst po prst, rame po rame, pogled po pogled pokrenuti u smjeru tanga života. 

I dalje se i kroz ovu pjesmu potvrđuje njihova uspješna suradnja s Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom, koji producentski naglašavaju njihovu misao. Autorice glazbe Anita Valo i Meri Jaman, te dugogodišnja autorica stihova Arjana Kunštek u jesen nas uvode potpuno nespremne za mlako - ovo je trenutak za opipljivo i zrelo.

 

Pročitano 917 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 24 Rujan 2020 19:58

Video sadržaj

GVM radio Zdeno Klimeš
Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec