Imamo 383 gosta i 3 članova online


Četvrtak, 23 Rujan 2021 19:59

ADASTRA - TANKI ZID, nova pjesma inspirirana je upravo rastućim brojem kaznenih djela vezanih uz nasilje nad ženama

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 

I ove godine 22. rujna obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, ponovno s tendencijom rasta kojim ovakva vrsta nasilja postaje gorući problem ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijelom svijetu.

Kod nas je u 2020. godini u kaznenim djelima nasilja u obitelji ukupno stradalo 5 960 osoba. Od tog broja 4 506 je žena, što je povećanje od 23,7% u odnosu na 2019. godinu. 14 žena je izgubilo život.

Svaki oblik nasilja ne smije se tolerirati i zapravo je vrlo tanak zid između tolerancije i nasilja“Tanki zid” naziv je i nove pjesme grupe Adastra koja je inspirirana upravo rastućim brojem kaznenih djela vezanih uz nasilje nad ženama. Autori glazbe i stihova su frontmen Adastre Jeronim S. Marić i Zoran Brajević. Autor spota je također Jeronim koji o svemu kaže:

“Htjeli smo pjesmom i spotom ukazati ljudima da je zabilježen velik porast nasilja nad ženama te da nasilnike ne smijemo tolerirati već prijavljivati. Odabrali smo upravo ovaj trenutak kako bismo obilježili Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.”

Glumci u spotu su Ana Lončarić i Mihael Novosel, a sve je kao i sama pjesma snimljeno i montirano u Alom studiju u Zagrebu.

 

Pročitano 92 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 23 Rujan 2021 20:04

Video sadržaj

GVM radio Zdeno
Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec